söndag, maj 01, 2005

Uttern i plurret

Så var säsongens stora dag inne. Båten skulle i sjön! Med goda grannars hjälp baxades båten upp på båtkärran, hyrd på Preem för 500 spänn (dygnspris). Det hela gick smärtfritt och galant. Jag beslöt att chansa på att lägga i båten vid rampen i Skärgårdsstad. Grinden har stått öppen sista tiden, men varit låst under hela vintern. Gunsan stack i förväg för att kolla grindens status. Efter att åkt lite' fel å så bland småvägarna i Skärgårdsstad hittade hon fram, ringde och meddelade att rampen var öppen. Stickan och jag ångade dit med båten på släp och efter lite backande och trixande var båten i sjön. Skönt var det att slippa lägga i vid varvet. Alltid så trångt och stressigt när man måste jämka sig med Berra och hans varvsgubbar som skall sjösätta andra båtar samtidigt.
Så, nu ligger hon där igen och väntar på sommarens turer. Hoppas hon kommer att vara lika snäll denna säsong precis som dom tidigare. Utten har varit pålitligheten själv hittills.
Tack grannarna för hjälpen och speciellt Stickan som varit så hygglig och följt med på sjösättningen. Man måste nästan vara två trots att båten är liten. Det är en del knixande och trixande innan den är i sjön.