lördag, april 09, 2005

En massa ludd i vattnet

Idag lördag, bestämde Stickan och undertecknad att sticka iväg och pröva fiskelyckan vid badet i Skärgårdsstad. Fint väder! Lite sydlig vind som låg på och efter en stund ganska småkyligt. Vinden bar med sig havets kyla in över land. Hur som helst och med rätt kläder så var det ganska angenämt trots att inga fiskar visade prov på närvaro.
Efter en stunds fiskande kom Ålandsfärjorna, Cinderella och några sjömil efter, Birka Paradise lunkande i farleden framför oss. Det är märkligt hur stilla och värdiga dessa fartyg ter sig när man står där och betraktar dem från utsidan. Några resor med dessa fartyg har man väl gjort under åren och man vet ju hur insidan brukar se ut. En bjär kontrast från den nästan majestätiska uppenbarelsen som dessa eleganser visar upp för betraktaren, stående på stranden.
Dessa nöjescontainrar virvlade upp mängder med död tång som konsekvent och mycket irriterande fastnade i drag, tafsar och linor. Inte ett kast utan dessa tångperuker. Att fiska kändes snart tämligen meningslöst.
Stickan och undertecknad var dock eniga i omdömet, att fikat i alla fall var gott. Det satt som en smäck i vårsolen, där på trädäcket till badplatsens omklädningsrum.