tisdag, maj 03, 2005

Det drar ihop sig!

Snackade med Linkan i kväll och med David i går. Det känns att spänningen nu stiger successivt och tiden fram till vårens traditionella släktingfiskesafari är fylld av förväntan. Krokar slipas, linor kontrolleras, rullar smörjs och spön granskas i jakt på ovälkomna defekter. Allt måste vara tiptop på söndag då Trälhavets musketörer mönstrar på för en dags intensivt turbofiske. Matfrågan verkar lösas efter traditionellt mane'r. Det betyder grillkorv, mackor och Linkans egen Lidingöprimör, FLÄSKPANNKAKA!!!
Passar på att slå ett slag för Muurikka! För den okunnige kan berättas att Muurikka är en finsk stekhäll som finns i en rad modeller och storlekar. Perfekt på turen är att ha med sig en Picknick -Muurikka som liknar en stekpanna. Ihopfällbar (!) och instoppad i sitt fodral tar den så gott som ingen plats. På elden utgör den ett perfekt köksredskap på vilket korvar och annat kan stekas. Bitar av fläskpannkaka som snabbt får fräsa till i Muurikkan är en för många okänd delikatess.

Se vidare länken till Moskotelkåtan. Välj till vänster på siten "sortiment\matlagning\Muurikkahällar"

Linkan berättade att han investerat i en flytoverall. Skitbra! Världens bästa plagg när man är ute så här vår och höst. Han kommer att bli jättenöjd, det är en sak som är säker.