lördag, maj 27, 2006

Vi hade i alla fall (inte) tur med vädret

Vi har varit ute på vår traditionella fiskesafari. David, Linkan och undertecknad drog ut på lördag morgon för en hel dags intensivfiske. Resrutten för dagen var inte direkt förbestämd, men vi visste alla vad som måste göras och var det måste ske någonstans. Kobbar, vikar och grynnor inomskärs var mest en transportsträcka fram mot spetsen på Lagnö. Det är här som resan liksom börjar och det blir allvar av. Visserligen nöp Linkan några gäddor denna första delsträcka, men det var väl mest för att värma upp antar jag. Han är ju gammal långdistansare och är som sådan väl medveten om vikten av en riktig uppvärming innan startskottet går.

Det har varit rejält lågt vatten ett tag nu. Detta märktes i synnerhet vid vår hemliga gäddö där vattnen runt ön även vid normalvattenstånd är mycket grunda. Nu gick det nästa inte att fiska här. Vi gjorde dock några tappra försök, men utan resultat.

Lunch på Allmansören. Medan Linkan och jag hämtade material till brasan, passade David på att ta upp en fin gädda för Sivans räkning. Detta visade sig vara dagens sista firre. Trots intensivt nötande ända fram till halvsjutiden på kvällen, ville det sig inte mer. David hade på sena eftermiddagen ett par kraftiga öringar på kroken kort efter varandra och på exakt samma plats. Det ryckte och slet i spötoppen men ingen dem ville följa med upp.

Ja det blev inte mycket till fisk denna dag. Tre gäddor och några öringshugg blev resultatet. Detta i ett tämligen kylslaget klimat med regnskurar som regelbundet drog över oss under dagen. Sista timmarna på eftermiddagen blev vädret lite stabilare och en underbar eftermiddagssol ackompanjerade oss på vår resa tillbaka till civilisationen.