söndag, juni 07, 2009

Seg vår på Marholmen

Det var segt denna gång. Trots det fina vårvädret gick fisket trögt. Två fiskar upp, om än stora, men vi har under åren blivit bortskämda med bättre fiskelycka.
Jag tog en fin gäddmadam på dryga 6 kg och Kenta i den andra båten fick upp en som på bilden (i digitalkameras display) såg ut att vara i samma klass. Man får väl se om Kenta så småningom lyckas pilla ut några fiskebilder ur sin nya digitalkamera. I så fall lägger jag in bilden på hans gädda senare.

Det var trassel med båtarna i år. Systemet med "först till kvarn" för att få hyra båt är inte bra, det är alla eniga om. Även tjejerna i receptionen verkar rätt trötta på detta eviga tjat om båtar och rättvis tilldelning.
Dessutom hade under veckan ett gäng från Österrike lyckats köra sönder flera båtar. Tillgången var därmed starkt reducerad. Trots detta lyckades vi få tag på en motorbåt samt en roddbåt på vilken vi hängde Peo's lilla tvåhästars Suzuki. En fantastisk liten motor som mest står i garaget, men som alltid startar och tuffar på, de gånger när man behöver den.