fredag, juni 29, 2007

Nya vatten

Tur att man lyssnar på dom som vet. - "Bäst att sticka ut och fiska idag", sa Stickan på tisdagförmiddagen, " Resten av veckan kommer nog vädret att bli sämre".
Sagt och gjort. Vi beslöt oss för att dra iväg till nya domäner för att pröva fiskelyckan. Vi drog iväg en sådär tio distans upp till Vettershaga. Började fiska vid bron och drog oss successivt vidare in i den djupa viken vid Bergshamra. Fisket var trögt kan man lugnt säga. Visserligen fick Stickan en liten gäddsnipa i en vassrugge och undertecknad själv lyckades med metspö och stor möda att slita upp en abborre i guppystorlek, men ... inte mycket för flera timmars fiskande.

Under sena eftermiddagen började vi successivt att fiska oss tillbaka igen. Vi stannade upp mellan ett par stora grynnor och land och kastade inledningsvis lite planlöst mot grynnorna. Rätt var det är så hör vi ett riktigt slurp. Vi vänder oss om och ser virvlarna efter en fisk som precis varit uppe vid ytan. Virvlarna snurrar fortfarande runt i ytvattnet när både Stickan och undertecknad nu istället börjar lägga kasten mot stället där fisken varit uppe. Plötsligt hugger det rejält på Stickans gamla pålitliga Utö och efter ett visst kämpande med besten drar Stickan med viss assistans av håvmästaren (undertecknad) upp en fin gäddmadam på så där mellan 2,5 - 3 kg. Själv hänger jag på en av Gunsans ännu ej använda Zalt i gul-grön lackering. Tro på f'n om inte ytterligare en gäddstackare står på ungefär samma ställe som den tidigare. Den sitter perfekt i krokhänget på Zalten och ligger snart i båten den också. Inte så stor, men 1,5 kg - drygt kanske.

Dags att börja resan hemmåt. Premiär för Allsången på Skansen och John från köksleverantören som skulle komma till Stickan och Maggan för att mäta upp köket fick bli anledning till att avsluta en underbart mysig dag med ett fantastiskt väder.